بیا تو .com

بیا تو .com

منوي اصلي

آرشيو موضوعي

آرشيو مطالب

لينکستان

ساعت

امکانات


شخصيت خواستگار زير ذره بين شما !

شخصیت خواستگار زیر ذره بین شما!

 


آیا دوستی دارید که به خوبی او را می شناسید و رفتارهایش را در هر موقعیت می توانید پیش بینی کنید؟ در این صورت به تبع این تجربه، با الگوها و ثبات منحصر به فرد وی در رفتار، احساسات و افکارش آشنا هستید. نه تنها می دانید که چه چیزی وی را عصبی می کند، بلکه می دانید که چه چیز موجب تفاوت وی از بقیه دوستانتان می شود. به طور خلاصه، شما در مورد چیزی صاحب نظر شده اید که ما آن را «شخصیت» دوست شما می دانیم.

شخصیت خواستگار زیر ذره بین شما!

 

شخصیت ترکیبی است از اعمال، افکار، هیجانات و انگیزش های فرد. شخصیت هر فرد الگوی منحصر به فرد صفات اوست که در طول زمان نسبتاً ثابت باقی می ماند. به همین دلیل است که توجه به شخصیت طرف مقابل در ازدواج اهمیت اساسی دارد.

 

شخصیت، امکان پیش بینی آن چه را که یک فرد در موقعیتی خاص انجام خواهد داد فراهم می کند. غیرمنطقی است اگر بخواهیم از شخصیت کسی صحبت کنیم که رفتار آگاهی ها، هیجانات و انگیزه هایش برای مدت طولانی و از مکانی به مکان دیگر تغییر کند و یا ثابت باقی نماند.

 

 

در فرهنگ اسلامی، کلمه «شاکله» نزدیکترین  واژه ای است که می توان آن را معادل شخصیت به کاربرد. رشد و نمو شخصیت از ترکیب و تعامل دو گروه عوامل، یعنی عوامل زیستی مانند وراثت، جنسیت، سلامت جسمی و شکل ظاهری، به خصوص تعیینکنندههای وراثتی و عوامل محیطی به ویژه فرهنگ به طبقه اجتماعی، خانواده و گروه همسالان حاصل می شود.

از نگاه اسلام و مفسران قرآن، همه انسانها در غرائزی مانند دوستی، دشمنی، خشنودی و خشم، همسان و مشترکند. صفاتی نیز هستند که گروه هایی از انسانها را از هم متمایز می کنند مانند: بخشش و بخل، شجاعت و ترسو بودن. اما در این میان رفتارها و خوی ها نیز وجود دارند که  مانند اثر انگشت، اختصاص به هر فرد دارند و هیچ کس دیگر در آنها شریک نیست. شاکله، در اصل از ماده، شکل، به معنی مهار کردن حیوان است و اشکال به خود مهار می گویند، و از آنجا که روحیات و سجایا و عادات هر انسانی او را مقید به رویّه ای می کند، به آن شاکله می گویند. اصولاً ملکات در روحیات انسان معمولاً جنبه  اختیاری دارد چرا که انسان هنگامی که عملی را تکرار کند نخست «حالت» و سپس «عادت» و بعد تدریجاً تبدیل به «ملکه» می شود. همین ملکات است که به اعمال انسان شکل می دهد و خط او را در زندگی مشخص می سازد. (المیزان جلد 12 صص 246-249).

شخصيت خواستگار زير ذره بين شما!

رشد و نمو شخصیت از ترکیب و تعامل دو گروه عوامل، یعنی عوامل زیستی مانند وراثت، جنسیت، سلامت جسمی و شکل ظاهری، به خصوص تعیین کننده های وراثتی و عوامل محیطی به ویژه فرهنگ به طبقه اجتماعی، خانواده و گروه همسالان حاصل می شود. بنابراین در ازدواج باید دقت داشته باشید که تمرکز خود را روی شناخت شخصیت طرف مقابل بگذارید. این کار از طریق تعامل های خانوادگی، مشاهده رفتار فرد در محیط های خانوادگی، دوستانه و خصوصی و مهم تر از آن تحقیق از اطرافیان امکان پذیر می شود. شما در بررسی شخصیت طرف مقابل، باید سوالاتی مربوط به صفات ثابت اخلاقی او بپرسید. مثلا درباره تعداد دفعاتی که کار عوض کرده است، تمایلی که به تجربه های جدید دارد، تعداد دوستان او، نحوه عصبانی شدن او، شیوه احترام گذاشتن او به خانواده و...

 

اگرچه شخصیت افراد با هم متفاوت است و نکته مهم در ازدواج، انتخاب شخصیت هایی است که بیشترین شباهت را در شالوده شخصیت به شما دارند، اما باید به یاد داشته باشید که بیشتر گزینه های نامناسب برای ازدواج افرادی هستند كه اختلال شخصیت دارند یا دارای برخی از ویژگی های اختلال شخصیت هستند . اختلال شخصیت توسط روانشناسان روانپزشكان تشخیص داده می شود . تشخیص اختلال شخصیت كار ساده ای نیست و كاملاً تخصصی است.اختلال شخصیت، اختلال در شخصیت افراد است و به راحتی درمان نمی شود.

 

معمولاً افرادی كه اختلال شخصیت دارند، خود را بیمار نمی دانند اما خود آنها و اطرافیان آنها از این اختلال رنج بسیار می برند. افرادی كه اختلال شخصیت دارند در زمره نامناسب ترین افراد برای ازدواج هستند و از آنجا كه اختلال شخصیت به سرعت قابل شناسایی نیست، لازم است از متخصصین كمك گرفته شود.

روانشناسان خارجی عموما معتقدند که یا شخصیت ثابت است یا به سختی تغییر می کند. اما آیا این ادعا از نگاه اسلام درست است؟ علامه طباطبایی با بررسی های قرآنی و با اشاره به صفت تفصیلی أهدی (=هدایت یافته تر) در آیه 84 سوره اسری، این نظر را رد می کند اما می پذیرد که احتمال هدایت کسانی شاکله گمراه یا اختلال شخصیت دوره شده از هدایت الهی را دارند بسیار ضعیف است. (المیزان ج13 عربی، صص 189-194).

 

 

فراوری:فاطمه ایمانی

بازنشر : بيا تو . com


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نويسنده: فروزان تاريخ: شنبه 9 مهر 1390برچسب:, موضوع: <-CategoryName-> لينک به اين مطلب

درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید

نويسندگان

لينکهاي روزانه

جستجوي مطالب

طراح قالب

© All Rights Reserved to giyahanedarooyi.LoxBlog.Com | Template By: NazTarin.Com